op de canarische eilanden

De Canarische Eilanden gelden al tientallen jaren lang als een geliefde bestemming voor jong en oud. Temperaturen komen hier overdag zelden onder de 20 graden, waardoor het ook in winter heerlijk vertoeven is om het winterse weer in ons land te ontvluchten. We hebben een aantal van deze eilanden voor u op een rijtje gezet met daarbij ook een aantal goed aangeschreven hotels en als je een ander hotel wilt gebruik dan de zoekfunctie. Deze website vergelijkt de tarieven van alle grote hotelsites zodat u uw hotel kunt boeken voor het laagste tarief.

More Website Templates at TemplateMonster.com!

CANARISCHE EILANDEN

Gran Canaria

Gran Canaria is waarschijnlijk het bekendste van alle Canarische Eilanden. Dit vulkanische eiland is zeer populair onder toeristen. Met name in het zuidelijke deel, waar minder wind en meer zon is vanwege de ligging, zijn er veel badplaatsen met tientallen hotels, appartementen, winkeltjes, bars en restaurantjes.

Bekende plaatsen zijn hoofstad Las Palmas en de bekende toeristische plaats Playa del Ingles, welke op ongeveer 40 minuten afstand van het vliegveld ligt.

Tenerife

Als je het koude weer achter je wil laten is Tenerife een perfecte bestemming, het is het grootste eiland van allemaal en ook hier geldt dat het zuiden eens stuk zonninger is met minder wind. Tenerife ligt ongeveer 100 km uit de kust van de Sahara.

Je kan het eiland onder verdelen in noord en zuid. Noord is de wat ruigere kant van het eiland, met een rostachtige kust. In bijvoorbeeld Puerto de la Cruz zijn veel hotels op de rotsen gevestigd met geweldig uitzicht. Het zonnigere zuiden heeft tal van badplaatsen waarvan bijvoorbeeld Costa Adeje en Los Christianos.

Lanzarote

Het meest noordelijke eiland is Lanzarote, dit is het eiland waar de minste regen per jaar valt. De winters zijn aangenaam met temperaturen tussen de 19 en 22 graden en ook in de zomer is het niet te heet met temeraturen tussen de 24 en 28 graden is het aangenaam.

De bekendste badplaats onder toeristen is Puerto del Carmen, maar ook in bijvoorbeeld de hoofstad Arrecife kan je prima verblijven. Hier zijn veel grote winkelketens gevestigd en kun je dus prima shoppen, wat drinken of lekker uit eten.

Fuerteventura

Ook Fuerteventura is een zeer droog eiland. Sommige zomers kan hier maandenlang geen neerslag vallen. Het klimaat is ongeveer gelijk aan Lanzarote met milde winters en niet al te hete zomers. Er staat vaak ook een windje wat de warme temperaturen een stuk aangenamen maakt.

De populairste bestemmingen zijn Anitgua(dichtbij het vliegveld), Caleta de Fuste en La Oliva. Boek uw hotel via hotel-zoeken.be en profiteer van kortingen tot wel 80%, vergelijk snel de grote hotelsites en zie waar u het voordeligst kunt boeken!

La Palma

La Palma is een verhaal apart. Hier liggen de temeraturen iets lager en valt er wat meer neerslag waardoor dit eiland ook opvallend groener is dan de andere. Temperaturen in de winter zijn zo rond de 18 graden en in de zomer zo rond de 23 graden. Het eiland is geliefd onder wandelaars en natuurliefhebbers.

Het plaatsje Tazacorte zou volgens verhalen de meeste zon-uren van Eruopa hebben. Andere bekende plaatsen zijn Los Llanos de Adriane en Brena Baja.